Ja så er jeg i gang med årets julegaver....
I min familie har de fleste råd til å kjøpe alt de trenger, og ikke trenger, og det samme gjelder vel også de fleste av mine venner. Derfor trenger ikke jeg å bruke mye penger på dyre gaver,
så i år har jeg bestemt meg for at jeg skal lage de aller fleste julegavene selv!
Jeg ønsker å forandre på, senke "krav", kostnader og kjøpepress, derfor blir gavene
"HOME MADE"!
Søsken, barn og venner jobber mye, flere er i den såkalte tidsklemma. Det blir sjelden tid til å være kreativ, derfor håper og tror jeg de vil sette pris på å få gaver, som jeg har lagt ned mye tid og energi ved å få til. Og massevis av glede.
I år skal jeg ikke "fly" rundt på kjøpesentre på jakt etter noe å gi bort. Jeg skal isteden sy, male, strikke, bake, snekre. Dette blir et morsomt og spennende prosjekt.
I går la jeg ned bringebær i eddik, så min første julegave blir fine små flasker med BRINGEBÆREDDIK! De er også fine å gi som vertinnegaver, det har jeg gjort tidligere.
Bringebæreddik.
Bringebæreddik er enkelt å lage, smaker godt og har en vakker farge. Eddiken er fin å bruke til salatdressing, i sauser og i marinader.
Et eksempel er i Minipavlova med bringebærsaus, oppskrift i boken Trines Mat 2.
Du kan bruke ferske bringebær eller frosne, og du kan bruke både eplecidereddik, hvitvinseddik eller vanlig 7% husholdningseddik som basis. Jeg synes faktisk bringebæreddiken blir best, smaker og lukter mest bringebær, med vanlig husholdningseddik.
Et Norgesglass eller annet tett glass fylles opp med bringebær. Så helles eddiken i til glasset er helt fylt opp/ bærene er dekket. Skru lokket på etter at du har sjekket at det ikke er noe søl på kanten av glasset. Så skal glasset stå lyst i 3-4 uker, jeg har mitt i vinduskarmen. Husk å snu det opp ned noen ganger i disse ukene.
Sil så i fra bringebærene og hell eddiken på rene flasker. Bærene kaster du.
Hvis du ønsker en litt mer søt bringebæreddik, kok opp den ferdige bringebæreddiken med litt sukker.40 g sukker pr 100 g bær.Avkjøl før du heller den på flaske.
Obs. du må vite hvor mye bær du la ned.
Mitt Norgesglass står nå i vinduskarmen, og bærene ligger å godgjøres i eddiken.
Nå må jeg bare vente i 3-4 uker, før den skal helles på mine innkjøpte dekorative flasker.
( Claes Ohlson)
Når det er gjort, skal jeg lage dekorative tags (merkelapper) å henge på.
Jeg kommer tilbake til dette seinere.
I min familie har de fleste råd til å kjøpe alt de trenger, og ikke trenger, og det samme gjelder vel også de fleste av mine venner. Derfor trenger ikke jeg å bruke mye penger på dyre gaver,
så i år har jeg bestemt meg for at jeg skal lage de aller fleste julegavene selv!
Jeg ønsker å forandre på, senke "krav", kostnader og kjøpepress, derfor blir gavene
"HOME MADE"!
Søsken, barn og venner jobber mye, flere er i den såkalte tidsklemma. Det blir sjelden tid til å være kreativ, derfor håper og tror jeg de vil sette pris på å få gaver, som jeg har lagt ned mye tid og energi ved å få til. Og massevis av glede.
I år skal jeg ikke "fly" rundt på kjøpesentre på jakt etter noe å gi bort. Jeg skal isteden sy, male, strikke, bake, snekre. Dette blir et morsomt og spennende prosjekt.
I går la jeg ned bringebær i eddik, så min første julegave blir fine små flasker med BRINGEBÆREDDIK! De er også fine å gi som vertinnegaver, det har jeg gjort tidligere.
Bringebæreddik.
Bringebæreddik er enkelt å lage, smaker godt og har en vakker farge. Eddiken er fin å bruke til salatdressing, i sauser og i marinader.
Et eksempel er i Minipavlova med bringebærsaus, oppskrift i boken Trines Mat 2.
Du kan bruke ferske bringebær eller frosne, og du kan bruke både eplecidereddik, hvitvinseddik eller vanlig 7% husholdningseddik som basis. Jeg synes faktisk bringebæreddiken blir best, smaker og lukter mest bringebær, med vanlig husholdningseddik.
Et Norgesglass eller annet tett glass fylles opp med bringebær. Så helles eddiken i til glasset er helt fylt opp/ bærene er dekket. Skru lokket på etter at du har sjekket at det ikke er noe søl på kanten av glasset. Så skal glasset stå lyst i 3-4 uker, jeg har mitt i vinduskarmen. Husk å snu det opp ned noen ganger i disse ukene.
Sil så i fra bringebærene og hell eddiken på rene flasker. Bærene kaster du.
Hvis du ønsker en litt mer søt bringebæreddik, kok opp den ferdige bringebæreddiken med litt sukker.40 g sukker pr 100 g bær.Avkjøl før du heller den på flaske.
Obs. du må vite hvor mye bær du la ned.
Mitt Norgesglass står nå i vinduskarmen, og bærene ligger å godgjøres i eddiken.
Nå må jeg bare vente i 3-4 uker, før den skal helles på mine innkjøpte dekorative flasker.
( Claes Ohlson)
Når det er gjort, skal jeg lage dekorative tags (merkelapper) å henge på.
Jeg kommer tilbake til dette seinere.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar