Verdens beste pepperkaker!
Jeg har en veldig god oppskrift på pepperkaker. Den er rask å lage, god å jobbe med og smaker akkurat slik som pepperkaker skal smake!
Deigen lages dagen før den skal kjevles og stekes!
Ettersom jeg er så heldig å ha ei farmorjente på besøk denne helgen, ja så ble det baking og pepperkake pynting i går!
Ingredienser:
2 egg
2 ,5 dl sukker }piskes til eggedosis
125 g smør
250 g sirup }smeltes i en litt stor kjele. Avkjøles noe.
0,5 ts pepper
0,5 ts ingefær
0,5 ts kanel
0,5 ts nellik
0,5 ts hornsalt } all krydder blandes i eggedosisen
Ta blandingen opp i den avkjølte smør og sirup blandingen. Rør inn ca. 600 g hvetemel.
Før kjelen settes vekk i et kaldt rom (kjøleskap) til neste dag, dekk over den med en plast.
Neste dag er det bare å ta biter ut av kjelen, Kna deigen til den blir myk, og kjevl den ut til en ca 4 mm tykk leiv. Legg de ut-stikkene figurene på en plate med bakepapir.
Stekes midt i ovnen i ca 10 minutter. Avkjøles på rist.
Vi pyntet med melisglasur, nonstop og geletopper.
Til glasuren brukte vi ca 300 g melis og 3 eggehviter.
Lykke til med pepperkakebakingen! Kanskje har du en liten venn å bake sammen med du også! :-) Det anbefales!
Jeg har en veldig god oppskrift på pepperkaker. Den er rask å lage, god å jobbe med og smaker akkurat slik som pepperkaker skal smake!
Deigen lages dagen før den skal kjevles og stekes!
Ettersom jeg er så heldig å ha ei farmorjente på besøk denne helgen, ja så ble det baking og pepperkake pynting i går!
Ingredienser:
2 egg
2 ,5 dl sukker }piskes til eggedosis
125 g smør
250 g sirup }smeltes i en litt stor kjele. Avkjøles noe.
0,5 ts pepper
0,5 ts ingefær
0,5 ts kanel
0,5 ts nellik
0,5 ts hornsalt } all krydder blandes i eggedosisen
Ta blandingen opp i den avkjølte smør og sirup blandingen. Rør inn ca. 600 g hvetemel.
Før kjelen settes vekk i et kaldt rom (kjøleskap) til neste dag, dekk over den med en plast.
Neste dag er det bare å ta biter ut av kjelen, Kna deigen til den blir myk, og kjevl den ut til en ca 4 mm tykk leiv. Legg de ut-stikkene figurene på en plate med bakepapir.
Stekes midt i ovnen i ca 10 minutter. Avkjøles på rist.
Til glasuren brukte vi ca 300 g melis og 3 eggehviter.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar