onsdag 28. oktober 2015

Baking - Safranknuter

Bak deilige søte safranknuter du også!

Fikk lyst til å overraske mine gamle foreldre med noe godt og søtt, noe de er veldig glad i, og som fyller litt mer opp i magen en vanlige søte kaker.

Safranknuter er søt bolledeig, med egg og tilsatt safran, som gir en lekker gulfarge. Har du ikke safran i huset, går det kjempefint med krydderet gurkemeye.



Deigen gir 30-35 stk safranknuter.

50 g gjær
0,5 liter melk
0,5 g safran eller 1 ts gurkemeye.
2 ts vaniljesukker
0,5 ts salt
2 dl sukker
ca 1 kg hvetemel
150 g smør eller margarin
2 egg

1 egg til pensling

Rør ut fersk gjær i lunken melk ( 25/30 grader), tilsatt safran ( gurkemeye).
Bland sammen det tørre, hvetemel, vaniljesukker, salt og sukker i bakebollen. Hvis du bruker tørrgjær, bland gjæren i melet. Smuldre smøret i melblandingen, tilsatt den varme væsken og eggene.

La deigen eltes godt, 8-10 minutter, helst med kjøkkenmaskin. Dekk bollen med plast, heves i
ca. 1 time. Deigen deles i 30-35 stk evner. Trill en pølse og slå en knute. Pass på at endene blir puttet godt under knuten. Settes til heving i 20 minutter. Pensle med egg før steking.

Stekes midt i ovnen, 220 `C , 10-15 minutter.

LYKKE TIL!
KANSKJE DU OGSÅ DELER  MED NOEN DU ER GLAD I ?


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar