Bak deilige søte safranknuter du også!
Fikk lyst til å overraske mine gamle foreldre med noe godt og søtt, noe de er veldig glad i, og som fyller litt mer opp i magen en vanlige søte kaker.
Safranknuter er søt bolledeig, med egg og tilsatt safran, som gir en lekker gulfarge. Har du ikke safran i huset, går det kjempefint med krydderet gurkemeye.
Deigen gir 30-35 stk safranknuter.
50 g gjær
0,5 liter melk
0,5 g safran eller 1 ts gurkemeye.
2 ts vaniljesukker
0,5 ts salt
2 dl sukker
ca 1 kg hvetemel
150 g smør eller margarin
2 egg
1 egg til pensling
Rør ut fersk gjær i lunken melk ( 25/30 grader), tilsatt safran ( gurkemeye).
Bland sammen det tørre, hvetemel, vaniljesukker, salt og sukker i bakebollen. Hvis du bruker tørrgjær, bland gjæren i melet. Smuldre smøret i melblandingen, tilsatt den varme væsken og eggene.
La deigen eltes godt, 8-10 minutter, helst med kjøkkenmaskin. Dekk bollen med plast, heves i
ca. 1 time. Deigen deles i 30-35 stk evner. Trill en pølse og slå en knute. Pass på at endene blir puttet godt under knuten. Settes til heving i 20 minutter. Pensle med egg før steking.
Stekes midt i ovnen, 220 `C , 10-15 minutter.
LYKKE TIL!
KANSKJE DU OGSÅ DELER MED NOEN DU ER GLAD I ?
Fikk lyst til å overraske mine gamle foreldre med noe godt og søtt, noe de er veldig glad i, og som fyller litt mer opp i magen en vanlige søte kaker.
Safranknuter er søt bolledeig, med egg og tilsatt safran, som gir en lekker gulfarge. Har du ikke safran i huset, går det kjempefint med krydderet gurkemeye.
Deigen gir 30-35 stk safranknuter.
50 g gjær
0,5 liter melk
0,5 g safran eller 1 ts gurkemeye.
2 ts vaniljesukker
0,5 ts salt
2 dl sukker
ca 1 kg hvetemel
150 g smør eller margarin
2 egg
1 egg til pensling
Rør ut fersk gjær i lunken melk ( 25/30 grader), tilsatt safran ( gurkemeye).
Bland sammen det tørre, hvetemel, vaniljesukker, salt og sukker i bakebollen. Hvis du bruker tørrgjær, bland gjæren i melet. Smuldre smøret i melblandingen, tilsatt den varme væsken og eggene.
La deigen eltes godt, 8-10 minutter, helst med kjøkkenmaskin. Dekk bollen med plast, heves i
ca. 1 time. Deigen deles i 30-35 stk evner. Trill en pølse og slå en knute. Pass på at endene blir puttet godt under knuten. Settes til heving i 20 minutter. Pensle med egg før steking.
Stekes midt i ovnen, 220 `C , 10-15 minutter.
LYKKE TIL!
KANSKJE DU OGSÅ DELER MED NOEN DU ER GLAD I ?
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar