Helsegevinst av krydder!Bruk krydder og spis urter.
Ingefær: Ingefær kan hjelpe mot fordøyelsesproblemer, kvalme,muskelsmerter, og menstruasjonssmerter.
En studie publisert i Cancer Prevention journal kom forskerne frem til at ingefær reduserer betennelse i tykktarmen innen en måned. Ved å redusere betennelse forklarer forskerne at man sannsynlig også vil redusere risikoen for tykktarmkreft. i tillegg ser det ut som at ingefær har en god effekt i behandling av betennelse forbundet med slitasjegikt (artrose).
Spis ingefær sier nå jeg!
Chili:Chili er rik på antioksidanter* , og kan redusere faren for blodpropp. Den stimulerer blodsirkulasjonen, og øker forbrenningen.
Svart pepper:Svart pepper skal både bidra til å bekjempe bakterier, og hjelpe fordøyelsessystemet
Basilikum: Denne urten inneholder en kraftig eterisk olje, som har en krampeløsende og antiseptisk effekt. Den kan brukes som sårsalve, øyevann og mot forkjølelse.
Basilikum kan i tillegg styrke nervesystemet, og ha en god effekt mot søvnløshet og psykisk utmattelse.
Gurkemeie: Gurkemeie setter en fin gul farge på maten, men den er så mye mer.
I gurkemeie finnes stoffet Curcumin. Ved å bruke gurkemeie i det daglige kostholdet hevder forskere og kreftleger at curcumin kan dempe eller kurere betennelsestilstander i kroppen.Og også forebygge kreft og kroniske sykdommer. I følge Thailandske forskere, artikkel i NaturalNews, skal også gurkemeie/ curcumin ha gode effekter på hjerte.
*Antioksidanter er stoffer som beskytter mot eller senker hastigheten på oksidasjonen av andre stoffer. Den hemmer "harskningsprossessen" og beskytter cellene mot skadevirkninger av frie radikaler. Frie radikaler dannes naturlig i kroppen vår, men kroppen har et effektivt forsvar som til stadighet er på vakt. Gode antioksidanter, som nøytraliserer er blant annet frukt og bær.
Kilder: NRK, Norsk Helseinformatikk, Dagens Medisin, forskning.no, NaturalNews.
Helsegevinst av krydder!Bruk krydder og spis urter.
En studie publisert i Cancer Prevention journal kom forskerne frem til at ingefær reduserer betennelse i tykktarmen innen en måned. Ved å redusere betennelse forklarer forskerne at man sannsynlig også vil redusere risikoen for tykktarmkreft. i tillegg ser det ut som at ingefær har en god effekt i behandling av betennelse forbundet med slitasjegikt (artrose).
Spis ingefær sier nå jeg!
Chili:Chili er rik på antioksidanter* , og kan redusere faren for blodpropp. Den stimulerer blodsirkulasjonen, og øker forbrenningen.
Svart pepper:Svart pepper skal både bidra til å bekjempe bakterier, og hjelpe fordøyelsessystemet
Basilikum: Denne urten inneholder en kraftig eterisk olje, som har en krampeløsende og antiseptisk effekt. Den kan brukes som sårsalve, øyevann og mot forkjølelse.
Basilikum kan i tillegg styrke nervesystemet, og ha en god effekt mot søvnløshet og psykisk utmattelse.
Basilikum kan i tillegg styrke nervesystemet, og ha en god effekt mot søvnløshet og psykisk utmattelse.
Gurkemeie: Gurkemeie setter en fin gul farge på maten, men den er så mye mer.
I gurkemeie finnes stoffet Curcumin. Ved å bruke gurkemeie i det daglige kostholdet hevder forskere og kreftleger at curcumin kan dempe eller kurere betennelsestilstander i kroppen.Og også forebygge kreft og kroniske sykdommer. I følge Thailandske forskere, artikkel i NaturalNews, skal også gurkemeie/ curcumin ha gode effekter på hjerte.
I gurkemeie finnes stoffet Curcumin. Ved å bruke gurkemeie i det daglige kostholdet hevder forskere og kreftleger at curcumin kan dempe eller kurere betennelsestilstander i kroppen.Og også forebygge kreft og kroniske sykdommer. I følge Thailandske forskere, artikkel i NaturalNews, skal også gurkemeie/ curcumin ha gode effekter på hjerte.
*Antioksidanter er stoffer som beskytter mot eller senker hastigheten på oksidasjonen av andre stoffer. Den hemmer "harskningsprossessen" og beskytter cellene mot skadevirkninger av frie radikaler. Frie radikaler dannes naturlig i kroppen vår, men kroppen har et effektivt forsvar som til stadighet er på vakt. Gode antioksidanter, som nøytraliserer er blant annet frukt og bær.
Kilder: NRK, Norsk Helseinformatikk, Dagens Medisin, forskning.no, NaturalNews.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar